Spring naar content

BSO Breda

Ontdek de Wereld van Villa Kakelbont

Villa Kakelbont is een plek speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar in het hart van Breda. Onze Buitenschoolse Opvang is zoveel meer dan alleen een naschoolse opvang. Het is een plek waar avontuur en ontwikkeling hand in hand gaan. Onze focus ligt op het prikkelen van nieuwsgierigheid en het bieden van ruimte voor persoonlijke groei door middel van spel en uitdaging en sociale interactie.

Creatieve en Actieve Belevenissen bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Onze pedagogisch medewerkers verzorgen een breed scala aan activiteiten en workshops in sport, kunst, muziek, theater en dans met een pedagogisch beleid. Dit stimuleert de behoefte van kinderen om hun eigen talenten te ontwikkelen. Kinderen krijgen de vrijheid om te ontdekken wat ze leuk vinden, van sporten en knutselen tot koken en theater. Onze BSO is meer dan een kinderdagverblijf; het is een plek van persoonlijke groei, waar elk kind zich veilig, ondersteund en geïnspireerd voelt. Voor de jongste schoolkinderen hebben we de Junior BSO, een speciale groep voor een rustige start, met eigen ruimte en een kleine groepsgrootte.

Onze locatie dichtbij het bos, parken en de speeltuin biedt kinderen de kans om regelmatig buiten te spelen en de natuur te verkennen. Dit draagt niet alleen bij aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van de kinderen, maar biedt hen ook de kans om dagelijks een frisse neus te halen en nieuwe ervaringen op te doen​​.

Villa-Kakelbont-2022-Website-30-05-Sports-BW

BSO Sport

Bij onze BSO Sport is beweging en plezier de essentie van elke dag. Om de vier weken introduceren we een nieuwe sport, waardoor kinderen kunnen kennismaken met een diversiteit aan sportieve activiteiten zoals voetbal, hockey, rugby, tennis, boksen en bootcamp. Onze gediplomeerde sportinstructeurs zorgen voor dynamische en motiverende sessies, waarbij elk kind individuele aandacht en begeleiding krijgt bij het sporten. Deze aanpak zorgt niet alleen voor de ontwikkeling van fysieke vaardigheden, maar bevordert ook teamwork, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Bovendien leggen we de nadruk op het plezier in bewegen, waardoor kinderen spelenderwijs leren om sport een onderdeel van hun leven te maken.

BSO Sport & Spel: 4-6 jaar
BSO Sport: 7-12 jaar

Group 268dd

Veilig en Snel Leren Zwemmen

Een uniek onderdeel van onze BSO is de mogelijkheid voor zwemlessen, die bij Villa Kakelbont een extra dimensie van leren en veiligheid toevoegen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen onder professionele begeleiding zwemlessen volgen bij Club Pellikaan, gebruikmakend van de EasySwim methode van zwemschool Pellikaan. Dit innovatieve programma stelt kinderen in staat om in een versneld traject hun zwemdiploma te behalen, waardoor ze niet alleen leren zwemmen, maar ook zelfvertrouwen en waterveiligheid ontwikkelen.

Tomaat

Voedzaam en vers

Bij Villa Kakelbont in Breda staat de voeding van de kinderen centraal in ons gezondheids- en welzijnsbeleid. Wij bieden dagelijks vers bereide, warme maaltijden aan, verzorgd door Herbs & Spices. Deze maaltijden zijn speciaal afgestemd op de voedingsbehoeften en smaken van kinderen van 0 tot 12 jaar. De maaltijden zijn seizoensgebonden en worden bereid met zoveel mogelijk biologische, lokale en diervriendelijke producten. Vrij van geraffineerde suikers, overmatig zout en onnodige E-nummers. Daarnaast wordt er dagelijks vers fruit geserveerd. Kinderen kunnen genieten van gezonde drankjes zoals water, melk of kinderthee, wat bijdraagt aan een gebalanceerde en voedzame voeding voor de jonge kinderen.

Een wereld aan opvangmogelijkheden

Naast onze buitenschoolse opvang biedt Villa Kakelbont ook peuteropvang, kinderopvang en babyopvang. Onze peuteropvang creëert een speelse en educatieve omgeving voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderopvang biedt een veilige en liefdevolle setting voor kinderen van 0 tot 4 jaar, waar ze kunnen groeien en leren door middel van zorgvuldig gekozen activiteiten. De babyopvang biedt een rustige en voor ouders vertrouwde omgeving voor de allerkleinsten, van 0 tot 2 jaar, waarin ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

peutergym

Kom langs voor een rondleiding bij onze buitenschoolse opvang

Ben je nieuwsgierig naar de unieke visie van Villa Kakelbont en wil je op onze kinderopvang met eigen ogen zien hoe wij dagelijks een wereld vol wonderen creëren voor kinderen? Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijke rondleiding bij onze kinderopvang.

Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje in onze dagelijkse activiteiten, ontmoet je ons toegewijde team en zie je onze speelruimtes. Kom langs en ontdek hoe we elke dag opnieuw avontuurlijke en leerzame ervaringen bieden. Sluit je aan bij onze Villa Kakelbont familie en laat je kind de wereld ontdekken op een plek waar leren en spelenderwijs groeien hand in hand gaan.

daycare