Spring naar content

BSO Breda

Als de kinderen ouder worden en naar school gaan, groeit de wereld om hen heen. Dat doen ze thuis, op school, maar ook bij onze Buitenschoolse Opvang.

Ontdek de Wereld van Villa Kakelbont

Villa Kakelbont is een plek speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar in het hart van Breda. Onze Buitenschoolse Opvang is zoveel meer dan alleen een naschoolse opvang. Het is een plek waar avontuur en ontwikkeling hand in hand gaan. Onze focus ligt op het prikkelen van nieuwsgierigheid en het bieden van ruimte voor persoonlijke groei door middel van spel en uitdaging en sociale interactie.

Creatieve en Actieve Belevenissen

Onze pedagogisch medewerkers verzorgen een breed scala aan activiteiten en workshops in sport, kunst, muziek, theater en dans met een pedagogisch beleid. Dit stimuleert de behoefte van kinderen om hun eigen talenten te ontwikkelen. Kinderen krijgen de vrijheid om te ontdekken wat ze leuk vinden, van sporten en knutselen tot koken en theater. Onze BSO is meer dan kinderopvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar; het is een plek van persoonlijke groei, waar elk kind zich veilig, ondersteund en geïnspireerd voelt. Voor de jongste schoolkinderen hebben we de Junior BSO, een speciale groep met vierjarigen voor een rustige start, eigen ruimte en een kleine groepsgrootte.

Onze locatie met een grote buitenruimte, dichtbij het bos, parken en de speeltuin biedt kinderen de kans om regelmatig buiten te spelen en de natuur te verkennen. Dit draagt niet alleen bij aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van de kinderen, maar biedt hen ook de kans om dagelijks een frisse neus te halen en nieuwe ervaringen op te doen​​.

Creatief

Sport BSO

Bij onze BSO Sport is beweging en plezier de essentie van elke dag. Om de vier weken introduceren we een nieuwe sport, waardoor kinderen kunnen kennismaken met een diversiteit aan sportieve activiteiten zoals voetbal, hockey, rugby, tennis, boksen en bootcamp. Onze gediplomeerde sportinstructeurs zorgen voor dynamische en motiverende sessies, waarbij elk kind individuele aandacht en begeleiding krijgt bij het sporten. Deze aanpak zorgt niet alleen voor de ontwikkeling van fysieke vaardigheden, maar bevordert ook teamwork, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Bovendien leggen we de nadruk op het plezier in bewegen, waardoor kinderen spelenderwijs leren om sport een onderdeel van hun leven te maken.

BSO Sport & Spel: 4-6 jaar
BSO Sport: 7-12 jaar

Villa-Kakelbont-2022-Website-30-05-Sports-BW

Natuur BSO

Samen met elkaar én spelenderwijs de natuur ontdekken. Bij onze Natuur & Sport BSO geloven we in het belang van een actieve en speelse ontwikkeling. Onze enthousiaste medewerkers staan klaar om kinderen op een uitdagende en plezierige manier te laten kennismaken met de natuur en verschillende sporten/bewegingsvormen.

Het doel is om kinderen de kans te geven om te spelen, te leren en te ontdekken in een natuurlijke omgeving. In plaats van binnen te blijven, worden activiteiten voornamelijk buiten in de natuur georganiseerd. Dit kan variëren van boswandelingen en het verkennen van de omgeving tot het deelnemen aan natuurlijke knutselactiviteiten.

Kinderen hebben de vrijheid om de natuur te ontdekken en te spelen op een manier die hun nieuwsgierigheid stimuleert. Dit kan onder meer met het bouwen van hutten, het observeren van dieren en insecten, en het verkennen van verschillende natuurlijke materialen.We hebben een breed aanbod in workshops zoals, het maken van een kunstwerk van bloemen en takken en schilderen in het bos. Maar ook koken met de verse, gezonde producten uit eigen moestuin zoals het maken een groene smoothie of een smaakvolle soep.

Het buitengevoel is erg belangrijk. Activiteiten worden aangepast aan de verschillende seizoenen. Dit kan betrekking hebben op het planten en oogsten van gewassen in de lente en zomer, het ontdekken van veranderingen in de natuur in de herfst, en ervaren van verschillende winterse verschijnselen. Bij het Sportgedeelte kan er gekozen worden om sportieve activiteiten in het bos te organiseren of aan te sluiten bij de SPORT BSO van een andere locatie. Denk aan sporten in thema op een sportveld bij hockeyvereniging Push of uitdagende en sportieve groepsactiviteiten zoals longboarden, freerunnen en bubbelvoetbal met/bij Ride Along.

We brengen en halen kinderen van;

  • Kbs Petrus en Paulus
  • Nuts Basisschool Boeimeer
  • Montessori
Group 268dd
Natuur BSO 1

Veilig en Snel Leren Zwemmen

Een uniek onderdeel van onze BSO is de mogelijkheid voor zwemlessen, die bij Villa Kakelbont een extra dimensie van leren en veiligheid toevoegen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen onder professionele begeleiding zwemlessen volgen bij Club Pellikaan, gebruikmakend van de EasySwim methode van zwemschool Pellikaan. Dit innovatieve programma stelt kinderen in staat om in een versneld traject hun zwemdiploma te behalen, waardoor ze niet alleen leren zwemmen, maar ook zelfvertrouwen en waterveiligheid ontwikkelen.

Specifiek richten we ons op peutergym voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar, geleid door een gediplomeerd sportinstructeur. Deze activiteiten zoals lopen, vallen, coördinatie, balanceren, springen, rennen en klauteren, versterken de motorische ontwikkeling en bouwen zelfvertrouwen op. Bij ons staat de vreugde van het leren centraal, en elke dag bij Villa Kakelbont is een stap in de richting van de basisschool.

Group 268dd

Kom langs voor een rondleiding bij onze buitenschoolse opvang

Ben je nieuwsgierig naar de unieke visie van Villa Kakelbont en wil je op onze kinderopvang met eigen ogen zien hoe wij dagelijks een wereld vol wonderen creëren voor kinderen? Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijke rondleiding bij onze kinderopvang.

Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje in onze dagelijkse activiteiten, ontmoet je ons toegewijde team en zie je onze speelruimtes. Kom langs en ontdek hoe we elke dag opnieuw avontuurlijke en leerzame ervaringen bieden. Sluit je aan bij onze Villa Kakelbont familie en laat je kind de wereld ontdekken op een plek waar leren en spelenderwijs groeien hand in hand gaan.

BSO